Zichtbaar maken

AssessMIJ social
Facebook Twitter Linkedin

Zichtbaar maken

Wij brengen het karakterprofiel met al de kwaliteiten, talenten en drijfveren en het voorkeursgedrag dat daarbij hoort in beeld. Vooral wat voor u onzichtbaar is maken wij zichtbaar! Of het nu gaat om new hires of om bestaande medewerkers in beweging te zetten; de assessments van assessMIJ geven antwoorden op alles wat u maar wilt weten om zo goede beslissingen te kunnen nemen over mensen. De assessments zijn altijd maatwerk en toepasbaar op zowel individuen als complete teams.

McClelland

Gedrag in beeld

AssessMIJ is gespecialiseerd in gedrag en gedragsverandering. Burn-out, niet kunnen meekomen, veranderbereidheid, etc. Het assessment van AssessMIJ levert u altijd een beweging op richting echt anders en/of beter, makkelijker, sneller, commerciëler, klantgerichter en/of goedkoper. Maar niet alleen in het belang van de opdrachtgever! Wij hechten er ook veel waarde aan dat de kandidaten zich tijdens het gehele assessmenttraject op hun gemak voelen en terugkijken op een ook voor hen waardevol traject.

 

Focus op Gedrag:

Gewenst gedrag:

Professioneel gedrag dat gewenst is voor een succesvolle uitvoering van een functie of rol. Gewenst gedrag staat vaak in een functieprofiel beschreven.

Getoond gedrag:

Het gedrag dat je in de praktijk daadwerkelijk kunt zien. Wat u ziet in uw sollicitatiegesprek en als de persoon in functie is. En dat gedrag geeft succes of het succes blijft daarmee juist uit.

 Voorkeursgedrag:

Het gedrag dat iemand het liefst vertoond. Geneigd is om als eerste te doen. Dit voorkeursgedrag ligt verankert in het karakterprofiel. AssessMij is van mening dat je mensen moet laten werken op hun Voorkeursgedrag. Dat gaat hen van nature makkelijk af.

01/07/2017