Story Assess “MIJ”

AssessMIJ social
Facebook Twitter Linkedin

Story Assess “MIJ”

Het verhaal achter MIJ en AssessMIJ

Na jarenlange ervaring in de HR en veelvuldig met assessments gewerkt te hebben, zag ik dat assessments vaak te duur, moeilijk, lastig, eng, te veel geregel, gedoe en tijd kostten.

Dit moest beter, makkelijker, goedkoper en sneller kunnen. Niet alleen voor opdrachtgevers, maar ook voor de kandidaten. Het mes moest voor ‘MIJ’ aan twee kanten gaan snijden. Een uitgangspunt dat ik in mijn carrière altijd belangrijk heb gevonden. Immers, het belang van de organisatie hoeft het belang van de medewerker niet te schaden en andersom.

Ook worden assessments vaak als eng en bedreigend ervaren en het lijkt er haast op dat niemand staat te juichen om ge-assessed te worden.

“Jaaah, Assess ‘MIJ’ maar”

Hoe mooi zou het zijn als juist een kandidaat zegt: “Jaaah, Assess ‘MIJ’ maar”, in plaats van met knikkende knietjes een assessment te maken, de testen probeert te omzeilen of zich beter probeert voor te doen. (zie ook blog hierover)

Ik ben van mening dat de kandidaat er altijd zelf beter van wordt en dat de uitslagen de kandidaat daadwerkelijk vooruit helpen. Maar alleen als de kandidaat zichzelf is, vertrouwen heeft in ‘MIJ’, als assessor en zich op zijn gemak voelt.

De naam AssessMIJ is gekozen omdat het individu, “Mij” voor ons dus heel belangrijk is, wij veel aandacht besteden aan de kandidaat en dat hij/zij zich op zijn/haar gemak voelt tijdens het gehele assessmentproces. Van start tot finish. We instrueren de kandidaat en afhankelijk van de probleemstelling, maken wij soms vooraf kennis.

Dat doen we ook omdat de kandidaat zich soms gespannen kan voelen of niet geheel achter de doelstelling staat van de opdrachtgever. Dit kan weerstand oproepen die wij begrijpen, immers niet iedereen voelt zich prettig erbij om in het diepste van hun ziel te laten kijken door een relatieve vreemde. Daarom doen we er ook alles aan om onze assessments laagdrempelig te houden en open te zijn in wat er wordt verwacht.

Mes snijdt aan twee kanten

Naast dat we problemen en personeelsissues oplossen van de opdrachtgever, lossen we deze ook op van de kandidaat. We bieden duidelijkheid en diepere verklaringen voor gedrag en waarom succes uitblijft of juist wordt bereikt.

AssessMIJ onderscheidt zich doordat ook de kandidaten – ongeacht de uitkomsten en welke keuze de opdrachtgever maakt – terugkijken op een voor hen zeer waardevol traject. Ons assessment geeft een dieper inzicht op persoonlijkheidsniveau, met kwaliteiten, talenten en drijfveren en het voorkeursgedrag. Waarbij ‘MIJ’ – de kandidaat – ook gegronde redenen krijgt om alternatieve keuzes te maken.

Het fijne van AssessMIJ is onze online persoonlijkheidstest die de kandidaat op elk gewenst moment vanuit zijn luie stoel mag invullen. Dit gemak is voor de kandidaat erg prettig. De tool is snel in te zetten, in te vullen en kwalitatief hoogstaand.

Verder is onze aanpak no-nonsense, discreet, persoonlijk, zorgvuldig, gefocust, nuchter en betrokken. Onze assessments zijn gericht op het individu of team en altijd in relatie tot de omgeving; de targets, de missie, de klantomgeving.

 

AssessMIJ biedt assessment solutions waarbij het mes altijd aan twee kanten snijdt.

Wij gaan voor maximale klant- en kandidatentevredenheid.

Vrijblijvend meer info? Mail, bel of whatsapp MIJ

06/02/2018